IMG_6796.jpg

Et eldorado av naturopplevelser hele året.  Se våre beste turtips under. 

Ferie og Fritid

Tett på natur og urbane opplevelser

Velger du Giske og Aalesund Airport Hotel som utgangspunkt for din ferie har du alle muligheter rundt deg. Høyt eller lavt. Full fart eller rolig. Natur eller festivaler. Urbant eller landlig. Du velger. Kun få minutter fra Ålesund sentrum har du et helt unikt utgangspunkt for å fylle minneboka med nye erfaringer og opplevelser. 

Her får du noen av våre beste tips til aktiviteter! 

IMG_0628.jpg

Du kan fort bruke en hel dag i de vakre omgivelsene hos Atlanterhavsparken. 

Atlanterhavsparken i Ålesund 

Akvariet er en arkitektonisk perle, plassert midt i den spektakulære naturen på Tueneset, 3 km fra Ålesund bysentrum. Kåret til «Nordens Beste Akvarium» av www.barnsemester.se hele to ganger. (2013 og 2015). Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan en her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er.

strand_giske_kommune.jpg

Små og store naturperlerfinner du på hver eneste øy i Giske kommune. 

Badestrendene i Giske kommune

Hvem trenger syden når du har Giske? Kritthvite strender innbyr til både lek og rekreasjon. Her er det også svært populært med kiting, surfing og windsurfing. Giske kommune er satt sammen av fire øyer. Giske, Valderøya, Vigra og Godøya med vakre Alnes fyr. På hotellet får du som gjest også låne gratis sykler som kan ta deg med ut på oppdagelsestur. Bussen stopper like utenfor hotellet. 
bysentrum.jpg

Den historiske bykjernen i Ålesund med sin umiddelbare nærhet til havet har siste årene også vært gjennom spennende utvikling med en rekke nye prosjekter. Prøv trappene fra byparken til toppen av byfjellet Aksla. Der skuer du ut over by og land. 

Ålesund sentrum

Ålesund. Byen som brant. Natt til 23. januar 1904 skjedde det katastrofale. Den store bybrannen tok med seg nesten samtlige hus i sentrum. Byen ble gjenreist på utrolige tre år. Da i Jugendstil som den i dag er mest kjent for. Bykjernen fremstår i dag som svært urban med en rekke spisesteder, shoppingmuligheter og et rikt kulturtilbud på kveldstid. Bykjernen er også vertskap for en rekke festivaler i sommersesongen. Ålesund Live, Ålesund Båtfestival og Den Norske Matfestivalen er bare noe av det du kan oppleve. 
hurtigrute.jpg

Hurtigruten kalles for verdens vakreste sjøreise. Ikke for uten grunn. 

Dagstur med Hurtigruten til Geiranger

Bli med Hurtigruten til vakre Geiranger. Geirangerfjorden - en av Norges hovedattraksjoner - står på UNESCOs verdensarvliste. Fjorden har noe av det vakreste og mest dramatiske fjordlandskapet Norge har å by på. Ta turen direkte fra Ålesund havn hele sommerhalvåret.